Wollige wanten

De inspiratie

Cadeautjes… je kent het wel. Je wil een tof geschenk geven, maar hebt geen idee wat. Een paar weken geleden vroeg ik aan een vriendin wat ze graag wou voor haar verjaardag. Nieuwe handschoenen, want de oude zijn versleten. Dat is wel heel makkelijk! Natuurlijk was mijn eerste instinct om de vraag te stellen: “kan ik dat niet zelf maken?!”

Het proces

Met mijn eigen wanten als inspiratie ging ik op zoek naar en patroon. Die vond ik al vrij snel: https://www.onlinefabricstore.net/makersmill/how-to-make-fleece-mittens-with-faux-fur/

Ik heb het patroon wat aangepast om meer te lijken op mijn eigen (ietwat versleten, maar geliefde) wanten (zie foto), dus wat breder en langer dan het originele patroon.

De inspiratie

Vervolgens ging ik op zoek naar een wollig stofje voor de voering en een andere stof voor de buitenkant. Ik stootte op een stof met aan de ene kant een soort teddy en aan de andere kant faux suède (denk ik). Met deze stof was een voering naaien dus niet nodig! Ik naaide de wanten met de binnenkant tegen elkaar waardoor een beetje van de binnenkant naar buiten piept (net als bij mijn eigen wanten). Hierdoor krijgen de wanten een slordige, maar ook wollige look.

Het patroon volgen was helemaal niet moeilijk. Toch moest ik wel eens een tornmesje bovenhalen (woeps!) aangezien de stof de neiging had om te verschuiven door de dikke binnenlaag. Voor het gemak heb ik mijn boventransportvoet gebruikt (al denk ik dat het met een gewone naaivoet ook zou lukken). De grootste uitdaging was echter omgaan met alle wolletjes tijdens het naaien! Maar niets dat niet met de stofzuiger kon opgelost worden. 

Tijdens het naaien: 

Het resultaat!  

Dit is een snel en leuk project en ik ben trots op het eindresultaat! De afwerking hoeft helemaal niet zo precies te zijn, want dat hoort wat bij de slordige look van de zichtbare naden. Het was zo fijn om te maken dat ik ondertussen al drie paar wanten genaaid heb… 🙂 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s